Ovesné vločky by neměli chybět v našem jídelníčku, protože obsahují řadu prospěšných látek a bohaté jsou také na vlákninu, která nám často chybí. Co si ale z ovesných vloček uvařit? Přinášíme několik vyzkoušených receptů!

Ovesné vločky jsou důležitou součástí našeho jídelníčku a neměli bychom nad nimi ohrnovat nos! Připravit se z nich dá řada chutných pokrmů. Pokud vám stále chybí motivace, proč ovesné vločky konzumovat, pak vězte, že posilují organismus, pomáhají léčit kožní problémy i žaludeční potíže a snižují cholesterol.

Ovesné vločky: Recept 1 – polévka

Ovesné vločky můžete využít v polévce místo nudlí nebo jiné zavářky. Připravte si obvyklý masový nebo zeleninový vývar. Hrst vloček propláchněte vodou a přidejte do polévky. Povařte, dokud nebudou vločky měkké.

Ovesné vločky: Recept 2 – karbanátky

Jestliže neradi maso, ale stýská se vám po karbanátcích, tak si je připravte z vloček. Jsou jednoduché a naprosto delikatesní!

Vločky dejte asi na hodinu namočit do vody (na 4 porce stačí 25 dkg vloček). Do misky přijdete nakrájenou cibuli, dva stroužky prolisovaného česneku, namočené vločky. Okořeňte solí, majoránkou a pepřem. Zahustěte strouhankou. Ke karbanátkové směsi můžete přidat i zeleninu – například nastrouhanou mrkev nebo povařenou brokolici. Vše smíchejte. Vypracujte ze směsi karbanátky a opečte na olivovém oleji. Podávejte s brambory a (nebo) zeleninovým salátem.

Ovesné vločky: Recept 3 – pochoutka

Z ovesných vloček si můžete připravit alternativu chipsů a dalších pochoutek. Vločky opražte zlehka na pánvi a smíchejte je s praženými mandlemi. Skvěle budou chutnat třeba k vínu!

Ovesné vločky: Recept 4 – zdravá snídaně

Ovesné vločky jsou vhodné pro zdravou snídani. Lehce je opražte na pánvi, dejte je do misky, přidejte mandle, ořechy, sezónní ovoce. Zakápněte medem a zalijte mlékem.